IPL tartós szőrtelenítés

IPL tartós szőrtelenítés

Őszintén egy kényes témáról…

Photosilk IPL technológia alapja a szelektív fototermolízis. A fény a bőrön áthaladva a szőrtüszők sötét festékanyagában elnyelődik, s a keletkezett hőhatásra az aktív, növekedési fázisban lévő szőrszálak 10-14 nap elteltével kipotyognak. A gyantázással ellentétben a hámréteg nem sérül, és kizárt a fertőződés veszélye is. Az meglévő szőrtűszőgyulladások a kezelés hatására megszűnnek. A továbbiakban pedig nem kell tartani, hogy újra előjönnek, hiszen a szőrtelenítő kezelések után az oka szűnik meg, nincs szőr, ami miatt gyulladások keletkeznének a bőrön.

IPL gép kezelőfeje és kezelőfelülete is hűtött, így garantáltan biztonságos és fájdalommentes a szőrtelenítés, mivel a kezelt bőrfelület nem hevül fel az eljárás során. Az első szőrtelenítő kezelés után igen látványos eredmények jelentkeznek. A további szőrtelenítő kezelések hatékonysága függ a szőr színétől, vastagságától és sűrűségétől, valamint a szervezet genetikailag kódolt védekezőképességétől, hiszen a szőr évszázadokon keresztül a hideg ellen nyújtott védelmet.
A teljes és tartós szőrtelenítés eléréséhez egyénenként eltérő mennyiségű szőrtelenítő kezelésre lehet szükség, általában 6-8 kezelés a kezelt testrésztől függően, bárkinek elegendő. Anatómiai és biológiai okok miatt egyénenként változó újraszőrösödés tapasztalható, de ezek minden esetben sokkal vékonyabb, világosabb, ritkább és puhább szőrszálak Ha ez a mennyiség már zavaróvá válna, akkor utókezeléssel bármikor megszüntethetők.

Alkalmazási terület

A tartós szőrtelenítő kezelés a test szinte teljes felületén alkalmazható.
Szőrtelenítő kezelést végezhetünk a kiterjedt területeken (pl.: teljes láb), valamint a kicsi, lokalizált felületeken (pl.: arc, bajusz, hónalj, bikinivonal, fazon) is. Az eljárás javasolt nők és férfiak részére egyaránt.

Milyen géppel kezelünk?

Tangea Photosilk IPL – tartós szőrtelenítés

Tartós szőrtelenítés nőknél

Korunkban az ápolt, vonzó megjelenés elengedhetetlen része a szem előtt lévő testtájak szőrmentessége, a sima, selymes bőr kellemes látványa. Ennek az elvárásnak igyekszik megfelelni a női társadalom is minél gyorsabban, egyszerűbben és hatékonyabban.

Hölgyek esetében biológiai okokból a tartós szőrtelenítő kezelés az esetek többségében eredményesnek mondható. A teljes szőrmennyiség 70-80%-nak elhullásával a hölgy vendégek elégedetten és magabiztosan intenek búcsút az egyéb szőrtelenítő eljárásoknak.

A legkedveltebb tartós szőrtelenítő kezelések hölgyeknél a bikini vonal, a fazon, a hónaljak, az áll, bajusz, valamint a lábak területe.

Tartós szőrtelenítés férfiaknál

A férfiak szőrzete hormonálisan erősebb, a hám vastagabb, a szőrtüszők mélyebbről nőnek. Általában a háton, a vállon és a bekecsen lévő szőrök túlzott mennyisége lehet zavaró egy férfi számára. Azonban ezeken a helyeken a legtöbb kezeléssel is csak egy foltos kihullás érhető el és az újraszőrösödés is erőteljesebb. Ezért férfi vendégeknél csak nagyon kis területen és megválogatott indikációk mellett ajánlott végezni a szőrtelenítő kezelést.

Férfiak esetében a következő testrészek reagálnak jól a szőrtelenítő kezelésre: hónalj, bikini vonal, szakáll, szemöldök közötti rész, orr, fül, kézfej, valamint ujjak, lábfej esetében. Ezen kívül a benőtt szőrök, pattanásos nyak is jól kezelhető.

Tangea Photosilk IPL – tartós szőrtelenítés

IPL? Döntsön jól!

Az IPL technológiás kezelés kiválasztásakor tisztában kell lennünk a ténnyel: megfelelő fizikai és mérnöki ismeretek birtokában egy működőképes IPL gép tervezéséhez és gyártásához szinte minden orvosi és esztétikai berendezés gyártójának lehetősége van. De az emberi test, elsősorban a bőr kémiai összefüggéseinek és reakcióinak ismerete nélkül, nem lehet hatékony kezelések folytatására alkalmas gépet gyártani, ehhez hosszú évek szakmai tapasztalata szükséges.

Az IPL gyakorlati alkalmazásáról tudni kell, hogy a kezelések során a pulzáló fényt kibocsátó lámpa 6000 watton, kb. 70-80 °C fokon villan. Ezen az energián és hőmérsékleten a gép kezelőfeje hűtés nélkül elolvadna. Ha a gép nem rendelkezik megfelelő fejhűtéssel, akkor használata balesetveszélyes is lehet. A kezelések hatékonyságát nagymértékben növeli, ha az IPL gép nem csak hűtött kezelő fejjel, hanem hűtött kezelő felülettel is rendelkezi.

A hűtés tekintetében sokszor megtévesztő információkat adnak a gyártók. Valóban hatásos hűtőrendszerű gépet a méretéről is fel lehet ismerni, hiszen a ventillátorok és a folyadékhűtő egy számítógép nagyságú dobozban nehezen férnének el. A jó hűtőrendszer a kezelések időtartamára is hatással vannak, hiszen túlmelegedés esetén az IPL gépek automatikusan letiltanak.

Biztonság, fájdalommentesség és eredményesség csak hűtött kezelőfej valamint hűtött kezelőfelület megléte esetén garantált. Szalonunkban magas műszaki fejlettségű, hűtött kezelőfejű és hűtött kezelőfelületű, ezáltal kiemelkedően biztonságos, fájdalommentes és hatékony IPL technológiát használunk!

A Tangea Photosilk IPL gép technológiai leírása

Az eljárás alapja a nagy intenzitású pulzáló fény (IPL), amit a legmodernebb orvosi lézerkészülékeknél alkalmaznak. Az eljárás hatékonysága a bőr és a szőrtüsző különböző hőelvezetésének köszönhető. A kezelés alkalmával a szőrtüsző lassabban képes a hőt leadni, mint a szövet, így a bőr azonnal visszahűl eredeti állapotára.

A kezelőfej mindenegyes villanással 8,3 cm2-nyi bőrfelületet tud kezelni. A szabadalmaztatott kezelőfej kialakításnak köszönhetően a pulzáló fény oldalirányú szóródás nélkül, minimális energiaveszteséggel jut a bőrfelszínre.

A kezelőfelület hűtésének köszönhetően a kezelőfej közvetlenül a bőrre helyezhető, anélkül, hogy előtte a bőrt bármiféle eljárással hűteni kellene.

 

Photosilk IPL – bőrregenerálás

Szépüljön a fénnyel!

A fényterápia a nagy energiasűrűségű széles spektrumú villanófényt használja a bőrproblémák csökkentésére, ráncok halványítására anélkül, hogy sérülés, látható nyom, fájdalom keletkezne.

A kezelés alkalmazása hatékony arcon, nyakon, dekoltázson és kézfejen.

A gép technológiai leírása

A Photosilk kiválóan alkalmazható a bőr kötőszöveti szerkezetének a stimulálására.

A sejtes állományban a pulzáló fény meggyorsítja a sejtek anyagcseréjét, így emelkedik a sejtek teljesítő képessége. A kezelés hatására az irha sejtjei olyan erős ingert kapnak, hogy újra elkezdenek kollagént és elasztikus rostokat termelni.

A bőrben hővé alakuló pulzáló fény a melanin mellett a hemoglobinban is elnyelődik, így a kezelések alkalmával a hajszálerek tünetei, a bőr vörössége látványosan csökkennek, a pigmenfoltok és a kontúr-egyenetlenségek normalizálódnak.

A kollagén újjáépíti önmagát, és az új kollagén betölti a réseket vagy az üres területeket a ráncban és a repedésekben. A ráncok mélysége csökken, a pigmentációs sérülések, kezdődő értágulatok elhalványodnak (de nem szűnnek meg véglegesen!), a tág pórusok összehúzódnak, így a kezelés végeredménye egy egészséges, egységes színezettségű, fiatalosabb, hamvasabb arcszín. Az IPL forradalmasítja a kozmetológiai bőrregenerálást!

Fontos tudnivaló. A legfejlettebb technológia sem képes az egyénenként változó genetikai, adottságokból fakadó kötőszövetet egyenlő hatékonysággal és kiszámítható módon kezelni. Mindenkinél más és más lesz a hatékonyság mértéke és a bőr reakció idejének hossza. Elképzelhető, hogy esetenként akár 4-5 hónap is el fog telni, amíg a kezelés hatása látható lesz.

Ne feledjük azt sem, hogy a szépészeti kezelések megítélése sok esetben szubjektív befolyások alapján történik. Mi és ki mennyire lett szép vagy elégedett az nagyban függ az egyén egojától és a saját aktívan megtett lépésektől a kiegyensúlyozott „én” eléréséhez.

 

Bőrregenerálás

Szépítő fényélmények, örömteli változás…

A bőrben lévő sejtek életünk során veszítenek energiájukból. A kezelés lehetővé teszi a sejtek energiafeltöltését anélkül, hogy sérülés vagy fájdalom keletkezne, illetve a bőr rétegei károsodnának.

A kezelés során az elasztikus és kollagén rostok képződése meggyorsul, a bőr ellenálló képessége stabilizálódik. A ráncok mélysége csökken, a pigmentációs sérülések (napfoltok, öregedési foltok), kezdődő értágulatok (rosacea, hajszálértágulatok) elhalványodnak, a tág pórusok összehúzódnak.

Az előnyös változások fokozatosan következnek be. A bőr minőségi megújulása már a kezelés után 2-3 héttel látható, az optimális eredmény pedig 4-5 hónap után jelentkezik. A kezelések számát a bőr javulásának üteme szabja meg. Sokszor egy-két kezelés is elegendő, de a kívánt eredmény eléréséhez 3-6 kezelés is szükséges lehet. Szinten tartó utókezelések a bőrregenálás esetében is tanácsosak.

Alkalmazási terület

  • Gyulladt, pattanásos bőr
  • Akne hegek halványítása
  • Napkárosított bőr
  • Dohányzás okozta bőrelszíneződések halványítása
  • Szemkörüli ráncocskák
  • Ajak körüli ráncocskák
  • Időskori ráncok
  • Pigmentfoltok halványítása
  • Öregedési foltok kezelése
  • Felületi hajszálerek halványítása

 

Tangea Photosilk IPL – bőrregenerálás

Szépüljön a fénnyel!

A fényterápia a nagy energiasűrűségű széles spektrumú villanófényt használja a bőrproblémák csökkentésére, ráncok halványítására anélkül, hogy sérülés, látható nyom, fájdalom keletkezne.

A kezelés alkalmazása hatékony arcon, nyakon, dekoltázson és kézfejen.

A gép technológiai leírása

A Photosilk kiválóan alkalmazható a bőr kötőszöveti szerkezetének a stimulálására.

A sejtes állományban a pulzáló fény meggyorsítja a sejtek anyagcseréjét, így emelkedik a sejtek teljesítő képessége. A kezelés hatására az irha sejtjei olyan erős ingert kapnak, hogy újra elkezdenek kollagént és elasztikus rostokat termelni.

A bőrben hővé alakuló pulzáló fény a melanin mellett a hemoglobinban is elnyelődik, így a kezelések alkalmával a hajszálerek tünetei, a bőr vörössége látványosan csökkennek, a pigmenfoltok és a kontúr-egyenetlenségek normalizálódnak.

A kollagén újjáépíti önmagát, és az új kollagén betölti a réseket vagy az üres területeket a ráncban és a repedésekben. A ráncok mélysége csökken, a pigmentációs sérülések, kezdődő értágulatok elhalványodnak (de nem szűnnek meg véglegesen!), a tág pórusok összehúzódnak, így a kezelés végeredménye egy egészséges, egységes színezettségű, fiatalosabb, hamvasabb arcszín. Az IPL forradalmasítja a kozmetológiai bőrregenerálást!

Fontos tudnivaló. A legfejlettebb technológia sem képes az egyénenként változó genetikai, adottságokból fakadó kötőszövetet egyenlő hatékonysággal és kiszámítható módon kezelni. Mindenkinél más és más lesz a hatékonyság mértéke és a bőr reakció idejének hossza. Elképzelhető, hogy esetenként akár 4-5 hónap is el fog telni, amíg a kezelés hatása látható lesz.

Ne feledjük azt sem, hogy a szépészeti kezelések megítélése sok esetben szubjektív befolyások alapján történik. Mi és ki mennyire lett szép vagy elégedett az nagyban függ az egyén egojától és a saját aktívan megtett lépésektől a kiegyensúlyozott „én” eléréséhez.