Ultrahangos, mélyfeszesítő arckezelés

Ultrahangos, mélyfeszesítő arckezelés

Az ultrahang előállítását több mint 100 éve ismerik. 1880-ban a Curie házaspár nevéhez fűződik a piezoelektromos hatás felfedezése, mely az ultrahang előállításának alapja.
Az ultrahangkristály (piezo kristály) a hallható hangoknál magasabb frekveciájú mechanikus, longitudinális rezgést állít el ő.

Az ultrahang hármas hatással rendelkezik: fizikai, kémiai, biológiai változásokat hoz létre a szövetekben. Ezt használjuk ki a kozmetikában arcon és testen egyaránt.
Az ultrahang levegőben nem terjedő rezgés. Működéséhez arra alkalmas közvetítő anyagra (csatoló anyagra) van szükség, ebben terjed. Ezek bizonyos kozmetikumok. Ultrahanggal a vízben és zsírban oldódó anyagok felszívódását egyaránt serkenteni tudjuk. A kezelés során az ultrahangrezgést a szervezetbe vezetjük egy arra alkalmas közvetítő anyag segítségével.
A kezelt felületen az ultrahangrezgések 2-4 cm mélyen behatolnak a kötőszövet alsó rétegeibe a hatóanyagokkal együtt, megnövelve ezzel a bőrápoló kozmetikumok hatásfokát is. A hangrezgés hatására a szövet elemek egymáshoz súrlódnak, ezt hívjuk mikromasszázsnak, amely a súrlódás kapcsán hőt termel (termikus hatás)
A rezgés mint mechanikai energia jótékonyan hat a kötőszövet rostjaira, azok átveszik a vibrációs mozgást, elmozdulnak a kocsonyás alapállományba, így egy finom szöveti masszázs jön létre.
Az ultrahangos masszázs jótékonyan hat a szöveti struktúrára, javítja a vér és nyirokkeringést, és a sejthártyán át történő transzportfolyamatokat is fokozza.
Az ultrahang segítségével bejutatott hatóanyagok ezáltal gyorsabban érnek a sejthártyán keresztül a sejtek belsejébe, hogy ott fejtsék ki energetizáló hatásukat. A kollagénszintézis rendeződik, így a bőr feszesebb, rugalmasabb lesz. Valamint kötőszöveti rétegekben a sav-bázis egyensúlyt helyreállítja. Fokozza az izomszövetek vérellátását, tónusukat normalizálja. Ezek a hatások mind elengedhetetlen feltételei, hogy a bőr öregedési folyamatát lassítsuk, a meglévő ráncokat halványítsuk, bőr feszességét fokozzuk, és a fiatalabb élttel teli bőrkép kialakulása jól látható legyen.
Az ultrahanghullámokkal végzett masszázs jóval hatékonyabb, mint a kézi masszázs, mert mélyebb rétegekben képes dolgozni.
A finom ultrahangrezgés a bőr idegeire is hat, azokat relaxálja, megnyugtatja, így a Vendég kellemesen érzi magát a kezelés alatt.

 

Bőrfeszesítés, mélyhidratálás, öregedésgátló hatás, ráncfeltöltés, sejtmegújító hatás, 
bőr táplálása, hatóanyagbevitel, rugalmasság megőrzése, arckezelés